Red Jacket – hyllest til Johannes Kleppevik

Hyllest til Johannes Kleppevik
Johannes er ein bauta innafor Norsk musikkliv. Det er vel ingen artist
som høver betre på ein handverk og trebåtfestival, en han. Red Jackets består av musikarar som har følgt Johannes si musikalske reise gjennom plateinnspelingar og hans faste musikarar. Ekstra kjekt er det at dottera hans – Marlen Kleppevik – er med i bandet.
Utover dei folkekjære slagerane hans, vil Red Jackets presentera
ein avdeling med countrymusikken hans.

“Red Jackets” vart starta av Bjørn Breilid og Gunnar Bergstrøm som eit prosjekt for å spele countrymusikken til Johannes Kleppevik som tidlegare var utgjeve på vinyl i 1971 (End of October) og i 1975 (A little bit of Heaven). I tillegg var målet også å finne demoinnspelingar, øvingsopptak o.l. og få ukjende songar fram i lyset.

Litt om musikarane i bandet
Harald Dyb spelte i “Clive Scott & The Skywegians” då Johannes Kleppevik kom inn i bandet i 1969/1970 som bassist og tok til å levere nykomponert musikk, nok til at dei i oktober 1970 kunne gå i studio i Oslo og spele inn “End of October”, utgjeven i 1971. Harald spelte med Johannes, i studio og live, fram til 1997.

Gunnar Bergstrøm spelte, saman med “Flying Norwegians”, på “A little bit of Heaven” (1975), den andre plata med songar frå Johannes. Vidare medverka han på “Tramp og Trall” (1978) og “Motorbåt og ein laurdagsdans” frå 1999. Gunnar er ein nestor i c&w og rootsmiljøet i Bergen og har spelt med dei fleste.

Bjørn Breilid møtte Johannes i 1977 under innspelinga av “Striladans”, han spelte deretter bass på alt av gammaldans og folkemusikk på dei tre fyrste soloalbuma, på dei to siste spelte han også gitar. Bjørn er såleis einaste musikar som har spelt på alle soloproduksjonane til Johannes Kleppevik.

Arne Rønnestad, Bjørn-Tore Henriksen og Øyvind Boska har ikkje spelt saman med Johannes Kleppevik, men har fått rikeleg høve til å setje seg godt inn i musikken. Alle er erfarne instrumentalistar og dyktige songarar!

Marlen Kleppevik er yngste dotter etter Johannes Kleppevik, ho har songen og musikken til sin far i blodet og leverer flotte versjonar av songane etter Johannes! Vi er veldig glad for at ho vil samarbeide med oss!